top of page

Instructie filterplaatsing 

Filterpakket:

G3 Filter: voorfilter voor het opvangen van de grovere stofdeeltjes en zorgt voor mindere vervuiling van de overige filters. 

 (Dustcollector)

G4 Filter: Het G4 filter zuivert de l​ucht tot 90%. De grovere stofdelen tot 10 um word​en hier opgevangen. (Dustcollector en Medi-machines)

F9 Filter: zijn uitstekend geschikt voor 95% van alle stofsoorten. Daarnaast hebben de F9 filters een lage weerstand wat de luchtverplaatsing en capaciteit enorm bevordert. (Dustcollectors)

H13 Filter: Het H13 HEPA filter zuivert de lucht tot 99,95 %. Alle resterende stofdelen tot 0,3 um worden hier opgevangen. (MEDI-machines)

Koolstoffilter: zuivert de lucht van onaangename geuren en gasvormige stoffen, ook wel vluchtige organische stoffen (VOS)genoemd. (MEDI en Dustcollector machines)

UV-C licht: is een bewezen technologie om virussen en bacteriën te beschadigen. Het DNA verandert direct in aanraking met dit licht. Met een golflengte van exact 253,7 nm wordt het beste resultaat bereikt.

De filters voldoen aan ISO 16890-1: 2016 en de EN 1822-1: 2019, de Cleanroom standaard.


Na nieuwbouw of verbouw luchtreiniging:


Opleveringsschoonmaak :

Na​dat een gebouw bouwschoon wordt opgeleverd tijdens een verbouwing of nieuwbouw, betekent dit niet dat al het stof al weg is, vaak wordt het echter al wel bewoond. Bij oudere mensen en of patiënten in ziekenhuizen kan dit belastend zijn, nog maar niet te spreken over verspreiding van bacteriën en virussen via het stof.

Na de verbouwing wordt  de ruimte met een windblazer de stof in de ruimte losgemaakt en vervolgens opgevangen door de Produster.

Hieronder is een voorbeeld te zien van deze techniek, die is toegepast bij een ziekenhuiskamer.

bottom of page